Det här gäller för sommaren 2020

Den här våren har varit omtumlande för alla och inte minst för er företagare. När covid-19 drog in över landet var det många som fick tänka om, tänka nytt och hitta nya möjligheter. Varje dag har det kommit nya restriktioner och även nya lösningar för både stora som små företag. Om du inte redan känner till en del av dem kan du läsa lite tips i vårt tidigare inlägg (länk här nedan). Men först lite information om vad som gäller hos oss här på AFAB.

Kontoret är obemannat under sommaren

På grund av covid-19 håller vi kontoret obemannat och arbetar istället hemifrån. Det innebär att du fortfarande får den hjälp du behöver och att vi är kontaktbara via e-post och telefon.

Du kan fortfarande lämna in dina underlag till oss och det är lika viktigt som tidigare att du betalar in moms, skatter och arbetsgivaravgifter som vanligt. Som du säkert vet så finns möjligheten att begära anstånd med momsinbetalning. Information om detta och hur du söker hittar du på skatteverkets hemsida. Kontakta oss om du behöver rådgivning.

Läs mer om olika lösningar som kan vara aktuella för ditt företag i vårt tidigare inlägg ”Hjälp till dig som är företagare under covid-19”